Toepassingen

U kunt de patronen voor diverse toepassingen gebruiken. Door het patroon op een kopieermachine te vergroten of te verkleinen kunnen de verschillende afbeeldingen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden. Mocht u zelf nog leuke toepassingen weten, dan hoor ik het graag!

Raamhangers
Door het licht van buiten komen de silhouetten van de patronen erg mooi uit wanneer u deze voor het raam hangt. U kunt ook meerdere snijwerkjes van het zelfde thema of van een patroon in verschillende kleuren, formaten en/of lengte van het draadje voor een raam hangen.
Een leuke variant is om van een patroon 3 verschillende uitsneden te maken, al dan niet verschillend in kleur of grootte en om deze in serie aan een draadje te hangen.
In Denemarken is het heel gebruikelijk om deze snijwerkjes ook in de kerstboom te hangen. Of wat dacht u van paaskuikentjes in een paastak?

Mobiles
Een mobile kan met beugeltjes in principe van alle patronen gemaakt worden in de kleur en variatie die u zelf wenst. Vooral kinderen vinden patronen erg leuk om naar te kijken. Boven een verwarming of kachel komen ze natuurlijk ook nog in beweging door de warme lucht.

boekenleggerBoekenlegger
Ook voor boekenleggers zijn deze snijwerkjes erg leuk. Een rechthoekige boekenlegger kun je natuurlijk helemaal uitsnijden en zo gebruiken, maar een snijwerkje kun je ook op een andere kleur karton plakken om hem zo iets steviger te krijgen. Een andere variant is dat u de snijwerkjes op een lichte kleur karton kopieert.


Kaarten
Voor verschillende gelegenheden kunt u eenvoudig zelf kaarten maken. De kaarten die ik verkoop zijn afdrukken van de patronen die ik heb ontworpen. Vaak afgemaakt met een kader van kleinere figuurtjes.
Ook kunt u bijvoorbeeld raamhangers (mét een draadje eraan) op een kaart bevestigen. Deze kaart wordt dan een blijvende herinnering. Met kerst ontvangt de ander zo een leuke kersthanger.
Ook babykaartjes krijgen zo een blijvend en persoonlijk karakter.

Cadeaulabels
Verschillende patronen heb ik ook verwerkt in enkele en dubbele cadeaulabels. Door deze met een gaatje erin aan uw cadeau of bos bloemen te bevestigen maakt u het presentje net even ’af’.

Eierdopjes
Eierdopjes zijn eenvoudig te maken door de paaskuikens op een ring van karton te bevestigen. Vooral voor kinderen of aan het paasontbijt een leuke bezigheid.

Waxinelichtjeschermpjes
Schermpjes van karton om een waxinelichtje heen geeft een bijzonder sfeervol effect. Zo heeft u altijd iets speciaals op tafel of in de vensterbank. Doe het waxinelichtje wel in een glas, zodat het karton niet vlam kan vatten.

Briefpapier
Ook uw briefpapier kunt u opvrolijken. Misschien met een echte uitsnede of gekopieerd als silhouet op een lichte kleur papier die past bij het thema.

© Ulla-Design 2003